fbpx

O nas

Drži, vsaka zgodba ima svoj začetek.

Zgodba spletne strani gust.si se je začela z rojstvom najine male zvezdice, ki nama je obrnila svet na glavo ter okupirala ves prosti čas in najine misli. Zelo kmalu po njenem prihodu sva se bila prisiljena soočiti z njeno intoleranco na mlečne beljakovine in jajca, kar nama je zamajalo vsa do takrat znana dejstva o hrani in predvsem prehranjevalne navade.

»Kako pripraviti »pašto«, ko pa je ta iz jajc? Kaj naj zdaj jem za zajtrk, ko odpadejo jogurti in ostali mlečni izdelki? S čim naj se posladkam, ko pa so vse sladice polne E-jev?« To je le nekaj od mojih premnogih vprašanj, ki sem si jih zastavila, ko so me zdravniki postavili pred dejstvo, da moram zaradi dojenja na strogo (urtika) dieto. In nisva prav dolgo oklevala, ko je padla ideja. Ideja, da bi vse recepte nekam zapisala, da jih ne bi vedno znova »odkrivala« ... Vseh tistih jedi, za katere sva točno vedela, katera zelišča in dodatke sva uporabila pri pripravi za izboljšanje okusa. Pa sva se lotila, glede na to, da je močnejša polovica vešča tovrstnih opravil, izdelave spletne strani. Ker vsako od jedi pripraviva z užitkom oziroma guštom, kot porečejo Primorci, sva se hitro poenotila pri imenu strani. In tako sva v e-obliki zapisala prav vse, kar se je znašlo na najinih krožnikih, s tem opravilom pa nadaljevala tudi po tem, ko dieta ni bila več obvezna.

Veva, ni prva tovrstna spletna stran pri nas, vseeno pa se vestno in skoraj vsak dan trudiva po svojih najboljših močeh, da bi na njej našli kar čim več uporabnih receptov za pripravo enostavnih ter ne preveč nezdravih obrokov.

Želiva vam in si, da bi v iskalniku našli, kar iščete. Za morebitne predloge ali sodelovanja pa se nama oglasite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 



Naključni recepti

Pečen krompir s panceto in čebulo
Pečen krompir s panceto in z čebulo

1 kg krompirja 20 dag pancete pol čebule Krompir olupimo, operemo, nato pa ga osušimo in narežemo na krhlje ali na četrtine. Pečico segrejemo na 190...

Osnovna rjava omaka
Osnovna rjava omaka

Za 5 l omake potrebujemo: 250 g maščobe (olje ali mast) 3 kg drobno nasekanih mešanih kosti 500 g mesnih obrezkov (kožic ali kit) 250 g kožic...

Rižota s puranom in zelenjavo
Rižota s puranom in z zelenjavo

2 srednje velika puranja zrezka 1 srednje velika bučka 2 žlici paradižnikove omake 1 srednje velik korenček žlica narezanega pora česen sol poper lovorjev...