- 500 g zamrznjenih borovnic (ali sveže nabrane)
- 1/2 skodelice limoninega soka
- 4 skodelice vode
- 4 večje čajne vrečke (okus čaja izberi sam, priporočamo borovnico, limono ali gozdne sadeže)
- 3/4 skodelice sladkorja
- led
Na srednjem ognju zavremo zamrznjene (ali sveže nabrane) borovnice in limonin sok. Kuhamo približno 10 minut, občasno premešamo. Odstavimo z ognja in precedimo. Pri tem borovnice na cedilu še malo pretlačimo z žlico, da iz njih spravimo popolnoma ves sok.
V drugi posodi zavremo štiri skodelice vode, odstavimo z ognja in dodamo štiri čajne vrečke. Namakajo naj se 10 minut. Odstranimo vrečke in vmešamo sladkor in pripravljen borovničev sok. Zlijemo v vrč in pustimo, da se v hladilniku hladi vsaj dve uri.
V drugi posodi zavremo štiri skodelice vode, odstavimo z ognja in dodamo štiri čajne vrečke. Namakajo naj se 10 minut. Odstranimo vrečke in vmešamo sladkor in pripravljen borovničev sok. Zlijemo v vrč in pustimo, da se v hladilniku hladi vsaj dve uri.