Testo:
- 1 dl mlačne vode
- 1/2 dl toplega mleka
- 1 jajce
- 3 žlice olja
- 1/2 žličke sol
- 1/2 naribane limonine lupinice
- 30 dag moke
Nadev:
- 50 dag skute
- 1 kisla smetana
- 10 dag masla
- sol
- drobtine
Iz sestavin za testo zamesimo testo, ki bo mehko. Kepico nato oblikujemo v kroglo, ki jo nežno premažemo z oljem in pokrijemo s prtičkom. Pustimo jo počivati vsaj eno uro. Testo nato raztegnemo (ni ga potrebno valjati!), premažemo s stopljenim maslom in potresemo z drobtinami. Nanje namažemo nadev in ga zvijemo.
Zvitek narežemo na štiri kose. Vsak kos posebej zavijemo v alu folijo in 20 minut kuhamo v slanem kropu. Ko so pripravljeni, zvitke odvijemo, jih narežemo na manjše kose, ki jih potresemo s prepraženimi drobtinami in takoj postrežemo.