- 1 velik jajčevec (malancan) (približno 300 g)
- sol
- poper
- olje
- 2 mladi čebulici
- 1 strok česna
- peteršilj
Jajčevec narežemo na centimetrske rezine, pokamapo z oljme, posolimo in popopramo ter pečemo približno 20 minut v ogreti pečici na 190 °C.
V ponvi segrejemo 2 lici olja in na segretem zmehčamo na kolute narezano mlado čebulo. Dodamo nariban strok česna, malo soli in popra ter premešamo.
V mešalniku zmešamo pečene jajčevce in zelenjavo. Na koncu v namaz umešamo še sesekljan peteršilj.
V ponvi segrejemo 2 lici olja in na segretem zmehčamo na kolute narezano mlado čebulo. Dodamo nariban strok česna, malo soli in popra ter premešamo.
V mešalniku zmešamo pečene jajčevce in zelenjavo. Na koncu v namaz umešamo še sesekljan peteršilj.