- 300 g njokov
- 200 g piščančjih prsi
- 200 g brokolija
- 2 dcl sladke smetane
- sol
- poper
- peteršilj
- strok česna
Piščančja prsa narežemo na kockice, posolimo in popopramo ter prepražimo v vroči ponvi. Ko je meso zlatorumene barve, dodamo sesekljan strok česna, ter pražimo samo toliko, da česen zadiši.
Zalijemo s smetano ter dodamo preostale začimbe. Brokoli lahko pokuhamo kar v omaki, slabih pet minut bo dovolj, ali pa ga skuhamo v slanem kropu. Brokoli dobro premešamo s preostalo omako, dodamo skuhane njoke, premešamo še enkrat in serviramo.
Zalijemo s smetano ter dodamo preostale začimbe. Brokoli lahko pokuhamo kar v omaki, slabih pet minut bo dovolj, ali pa ga skuhamo v slanem kropu. Brokoli dobro premešamo s preostalo omako, dodamo skuhane njoke, premešamo še enkrat in serviramo.