- 2 veliki tortilji
- 4 jajca
- maslo 1 čajna žlička
- šcep soli
- poper
- pest naribanega parmezana
- 1/2 pora
- kulen (po želji)
Na stopljenem maslu popražimo sesekljan por. Nato dodamo jajca, sol, poper in vse skupaj popečemo med stalnim mešanjem. Pristavimo ponev, jo segrejemo in vanjo položimo eno tortiljo, nanjo nadenemo stepena jajčka, posujemo s parmezanom im dodamo salamo.
Pokrijemo z drugo tortiljo in obrnemo vse skupaj (s pomočjo spatule ali krožnika) tako, da se fajn popeče na obeh straneh in sir lepo stopi.
Quesadillo na leseni deski razrežemo na 4 kose in postrežemo.
Pokrijemo z drugo tortiljo in obrnemo vse skupaj (s pomočjo spatule ali krožnika) tako, da se fajn popeče na obeh straneh in sir lepo stopi.
Quesadillo na leseni deski razrežemo na 4 kose in postrežemo.
Recept je prispevala simpatična Primorka, ki zase pravi, da je na novo odkrila zajtrk po 30. letu in ga po novem obožuje. Poskuša ga pripraviti čim bolj zdravo, a še vedno okusno. Več njenih receptov in idej za zajtrk najdete na njeni Instagram strani egg_and_berries.