- 1/2 kg jurčkov
- 350 g puranjih jetrc
- 2 srednji čebuli
- 4 stroki česna
- maslo za praženje
- peteršilj
- mleta sladka paprika
- 1 žlica majoneze
- 1 žlica gorčice
- sol
- poper
Na maslu prepražimo narezano čebulo in česen. Pustimo, da se ohladi.
Posebej prepražimo drobno narezana jetrca. Ne solimo, da ne postanejo gumijaste, in jih ohladite. Jurčke operemo, očistimo s krtačko, narežemo na rezine in jih samo zavremo. Potem jih dodatno še malo popražimo na maslu. Ravno tako jih ohladimo.
Ko so vse sestavine dobro ohlajene, jim dodamo sol in začimbe po okusu, majonezo in gorčico, ter vse skupaj dobro zmiksamo. Po potrebi dodamo olivno olje za boljšo mazavost.
Pašteto hranite v zaprtih steklenih kozarčkih v hladilniku največ tri dni.
Posebej prepražimo drobno narezana jetrca. Ne solimo, da ne postanejo gumijaste, in jih ohladite. Jurčke operemo, očistimo s krtačko, narežemo na rezine in jih samo zavremo. Potem jih dodatno še malo popražimo na maslu. Ravno tako jih ohladimo.
Ko so vse sestavine dobro ohlajene, jim dodamo sol in začimbe po okusu, majonezo in gorčico, ter vse skupaj dobro zmiksamo. Po potrebi dodamo olivno olje za boljšo mazavost.
Pašteto hranite v zaprtih steklenih kozarčkih v hladilniku največ tri dni.