- 200 g čičerike
- 40 g masla
- 3 zrele paradižnike
- 1 zelena paprika
- origano
- lovorov list
- sol
- poper
Čičeriko operemo in čez noč namočimo v vodi. Paradižnik poparimo, olupimo in narežemo na kocke. Papriko operemo, odstranimo seme in jo narežemo na rezance.
Čičeriko naslednji dan odcedimo, zalijemo z 1,5l sveže vode, pristavimo in kuhamo 50 minut. Nekaj vode odlijemo in shranimo, s preostalo vodo čičeriko zmiksamo. Na maslu pražimo paradižnik in papriko, prilijemo prihranjeno vodo, in kuhamo še 5 minut, dodamo dišave, sol, zmiksano čičeriko in še nekaj čas kuhamo.
Po potrebi razredčimo z vročo juho ali kropom.
Čičeriko naslednji dan odcedimo, zalijemo z 1,5l sveže vode, pristavimo in kuhamo 50 minut. Nekaj vode odlijemo in shranimo, s preostalo vodo čičeriko zmiksamo. Na maslu pražimo paradižnik in papriko, prilijemo prihranjeno vodo, in kuhamo še 5 minut, dodamo dišave, sol, zmiksano čičeriko in še nekaj čas kuhamo.
Po potrebi razredčimo z vročo juho ali kropom.