- 1 srednje velika cvetača
- 3 krompirji
- maslo
- 2 manjši čebuli
- 1 srednje velik korenček
- peteršilj
- sol
- poper
Cvetačo očistite in razdelite na cvetove. Čebulo nasekljajte, krompir olupite in narežite na kocke. Na polovici masla popražite čebulo. Ko postekleni, dodajte cvetačo in krompir ter še kratko popražite.
Prilijte približno liter tople vode, solite in popoprajte, nato pa vse skuhaj kuhajte približno 15 minut. Juho odstavite in jo zmeljite s paličnim mešalnikom. Preden jo postrežete, jo lahko začinite z nasekljanim peteršiljem. Mi smo namesto peteršilja posebej skuhali na kolute narezan korenček, ki smo ga dodali na koncu, preden smo juho postregli.
Prilijte približno liter tople vode, solite in popoprajte, nato pa vse skuhaj kuhajte približno 15 minut. Juho odstavite in jo zmeljite s paličnim mešalnikom. Preden jo postrežete, jo lahko začinite z nasekljanim peteršiljem. Mi smo namesto peteršilja posebej skuhali na kolute narezan korenček, ki smo ga dodali na koncu, preden smo juho postregli.