- 3 piščančji zrezki
- 4 zvrhane čajne žličke gorčice
- sol
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 1 žlica sušene jušne zelenjave
- 1-2 dcl sladke smetane
- moka za zagostitev (po potrebi)
Piščančje zrezke rahlo posolimo in vsakega pomažemo z žličko gorčice. Segrejemo ponev z oljem. Zrezke na hitro popečemo z obeh strani in jih preložimo na krožnik.
V ponev, v kateri so se popekli zrezki, dodamo narezano čebulo in česen in vse rahlo popražimo. Dodamo še jušno zelenjavo in zalijemo s sladko smetano in z decilitrom mlačne vode. Vmešamo še 1 žličko gorčice in v omako položimo popečene zrezke. Solimo po okusu in kuhamo do zgostitve. Če želimo več omake, dodamo več sladke smetane, ali pa dodamo žličko moke, vmešane v dodatnem kozarcu mlačne vode. Postrežemo s katero koli prilogo.
V ponev, v kateri so se popekli zrezki, dodamo narezano čebulo in česen in vse rahlo popražimo. Dodamo še jušno zelenjavo in zalijemo s sladko smetano in z decilitrom mlačne vode. Vmešamo še 1 žličko gorčice in v omako položimo popečene zrezke. Solimo po okusu in kuhamo do zgostitve. Če želimo več omake, dodamo več sladke smetane, ali pa dodamo žličko moke, vmešane v dodatnem kozarcu mlačne vode. Postrežemo s katero koli prilogo.