Puranji zrezki:
- 4 večji puranji zrezki
- 4 žlice olja
- seskljan timjan
- sol
- poper
- moka
Avokadov pire:
- 1 velik al 2 mala zrela avokada
- 1 por
- 1 dl belega vina
- sol
- poper
- 2 žlici kisle smetane
Puranje zrezke osolimo, popramo, po eni strani zrezke pomokamo. V ponvi na vročem olju rumeno popečemo z obeh strani. Maščobo odlijemo in shranimo. Če je meso bolj trdo, lahko zrezke malo podušimo tako, da po žlicah prilivamo malo kropa. Dušimo 20 minut in proti koncu dušenja zrezke potresemo s timjanom.
Avokadov pire:
Avokado olupimo, prerežemo, odstranimo peško in sadno meso z vilicami zmečkamo. Beli del pora prerežemo po dolgem, ga dobro operemo in narežemo na kratke rezance. Olje v katerem smo pekli zrezke, segrejemo, dodamo por, ga 2 minuti mešamo, prilijemo vino, osolimo, popramo in dušimo 10 minut. Dodamo avokadovo sredico in kislo smetano ter na kratko na srednji temperaturi vse razmešamo. Zrezke razdelimo po krožnikih in na vsakega položimo kupček pireja.okrasimo z svežo timjanovo vejico.
Avokadov pire:
Avokado olupimo, prerežemo, odstranimo peško in sadno meso z vilicami zmečkamo. Beli del pora prerežemo po dolgem, ga dobro operemo in narežemo na kratke rezance. Olje v katerem smo pekli zrezke, segrejemo, dodamo por, ga 2 minuti mešamo, prilijemo vino, osolimo, popramo in dušimo 10 minut. Dodamo avokadovo sredico in kislo smetano ter na kratko na srednji temperaturi vse razmešamo. Zrezke razdelimo po krožnikih in na vsakega položimo kupček pireja.okrasimo z svežo timjanovo vejico.