Testo:
- 250 g moke
- 1 jajce
- 1 kisla smetana
- 1 žlička soli
- 150 g mrzlega masla
Obloga:
- 250 g moke
- 100 g mesnate slanine
- 500 g čebule
- žlica masla
Preliv:
- 250 g moke
- 100 g sira edamec
- 50 g parmezana
- 1 kisla smetana
- 2 jajci
- sol
- poper
- muškatni orešček
- mleta paprika, malo sladke, malo pikantne
Na delovno površino presejemo moko, na sredini naredimo jamico. Vanjo damo jajce, kislo smetano in sol. Na obod moke narežemo maslo. Sestavine s hladnimi rokami na hitro zgnetemo, vendar moramo biti temeljiti, da nam ne ostanejo koščki masla. Testo zavijemo v alu folijo in postavimo za eno uro v hladilnik.
Slanino narežemo na koščke, čebulo pa olupimo in narežemo na tanke kolobarje. V ponvi ocvremo slanino, jo poberemo iz ponve, dodamo žlico masla in na njem prozorno popražimo čebulo.
Obe vrsti sira nastrgamo, dodamo jajci, kislo smetano, začinimo s soljo, poprom, z muškatnim oreščkom in s papriko. Dobro premešamo. Če je preliv preredek, dodamo žlico moke.
Pečico predgrejemo na 200 °C. Okrogli pekač (Ø 30) dobro namastimo z maslom. Testo razvaljamo na pomokani površini. S testeno ploščo obložimo dno in rob pekača in dno večkrat prebodemo z vilicami. Po dnu pekača razporedimo ocvrto čebulo, prelijemo s sirovo zmesjo in potresemo s kockami slanine. Pečemo približno 40 minut, da se zlato rumeno zapeče. Pito lahko postrežemo hladno ali toplo.
Slanino narežemo na koščke, čebulo pa olupimo in narežemo na tanke kolobarje. V ponvi ocvremo slanino, jo poberemo iz ponve, dodamo žlico masla in na njem prozorno popražimo čebulo.
Obe vrsti sira nastrgamo, dodamo jajci, kislo smetano, začinimo s soljo, poprom, z muškatnim oreščkom in s papriko. Dobro premešamo. Če je preliv preredek, dodamo žlico moke.
Pečico predgrejemo na 200 °C. Okrogli pekač (Ø 30) dobro namastimo z maslom. Testo razvaljamo na pomokani površini. S testeno ploščo obložimo dno in rob pekača in dno večkrat prebodemo z vilicami. Po dnu pekača razporedimo ocvrto čebulo, prelijemo s sirovo zmesjo in potresemo s kockami slanine. Pečemo približno 40 minut, da se zlato rumeno zapeče. Pito lahko postrežemo hladno ali toplo.