- 1 skodelica polente
- 3 skodelice vode
- 1 brokoli
- 1 cvetača
- 1 korenček (po želji druga zelenjava)
- 20 dag na kocke narezanega sira - edamca
- 20 dag pancete
Skuhamo srednje trdo polento v razmerju 1:3 (ena skodelica polete, tri skodelice vode). Vodo solimo, zavremo in dodajamo polento. Med stalnim mešanjem kuhamo dve minuti, oziroma toliko časa, da postane srednje trda.
Na sopari skuhamo cvetačo, brokoli, korenček (pazimo da se ne razkuha, rajši kuhamo samo toliko časa, da je še malo hrustljava). Kuhano zelenjavo narežemo na majhne koščke. Popečemo na koščke narezano panceto.
Modelčke namažemo z maslom. Na dno damo žlico polente, nanjo položimo košček vsake zelenjave in eno kocko sira (takega da se stopi). S polento pokrijemo do vrha, povrhu položimo koščke pancete in naribamo še preostali sir.
Damo v pečico na najvišjo temperaturo in pečemo samo toliko časa, da se sir stopi in malo zapeče, približno 10 minut. Polenta je lahko samostojna jed z veliko skledo solate.
Na sopari skuhamo cvetačo, brokoli, korenček (pazimo da se ne razkuha, rajši kuhamo samo toliko časa, da je še malo hrustljava). Kuhano zelenjavo narežemo na majhne koščke. Popečemo na koščke narezano panceto.
Modelčke namažemo z maslom. Na dno damo žlico polente, nanjo položimo košček vsake zelenjave in eno kocko sira (takega da se stopi). S polento pokrijemo do vrha, povrhu položimo koščke pancete in naribamo še preostali sir.
Damo v pečico na najvišjo temperaturo in pečemo samo toliko časa, da se sir stopi in malo zapeče, približno 10 minut. Polenta je lahko samostojna jed z veliko skledo solate.