- 1 kg mladega krompirja
- 5 žlic oljčnega olja
- 1 žlička naribane limonine lupine
- 1 žlička posušenega rožmarina
- sol
- 1 žlička zmlete čili paprike
- poper
Pečico segrejemo na 220 °C. Krompir opremeo, dobro okrtačimo in vzdolžno narežemo na četrtine.
V veliki posodi temeljito zmešamo oljčno olje, naribano limonino lupino, rožmarin, čili papriko, sol in poper. Dodamo narezan krompir in ga z vseh strani dobro pomočimo v oljno mešanico.
Krompir damo na pekač in pečemo najmanj 40 minut v vroči pečici. Med pečenjem krompir pogosto obračamo in ga pečemo tako dolgo, dokler ne postane zlatorjav. Proti koncu ga 5 minut zapečemo na 260 °C.
V veliki posodi temeljito zmešamo oljčno olje, naribano limonino lupino, rožmarin, čili papriko, sol in poper. Dodamo narezan krompir in ga z vseh strani dobro pomočimo v oljno mešanico.
Krompir damo na pekač in pečemo najmanj 40 minut v vroči pečici. Med pečenjem krompir pogosto obračamo in ga pečemo tako dolgo, dokler ne postane zlatorjav. Proti koncu ga 5 minut zapečemo na 260 °C.