- jagode
- banane
- jabolka
- hruške
- grozdje
- kivi
- breskve
- mandarine
- ananas
- borovnice
Sadje izberemo glede na letni čas. Nato ga olupimo, operemo in narežemo na za grižljaj velike kose (npr. banane, jabolka, hruške, kivi itd.). Nekaterega sadja ni potrebno lupiti in je že ravno prave velikosti, recimo grozdje.
Sadne koščke nato nabadamo na nabodala za ražnjiče. Priporočamo, da začnete s čvrstim sadjem in najprej nabodete košček tega in ga potisnete skoraj do konca palčke (ustavimo se približno 3 cm pred koncem). Nato izmenično nabadamo sadje, da nastane pisano sadno nabodalo.
Sadna nabodala zlagamo enega ob drugega na podolgovat krožnik.
Da sadje ne bo porjavelo, priporočamo, da mešanico vode in limoninega soka daste v stekleničko z razpršilko in končana nabodala poškropite s pripravljeno mešanico.
Sadne koščke nato nabadamo na nabodala za ražnjiče. Priporočamo, da začnete s čvrstim sadjem in najprej nabodete košček tega in ga potisnete skoraj do konca palčke (ustavimo se približno 3 cm pred koncem). Nato izmenično nabadamo sadje, da nastane pisano sadno nabodalo.
Sadna nabodala zlagamo enega ob drugega na podolgovat krožnik.
Da sadje ne bo porjavelo, priporočamo, da mešanico vode in limoninega soka daste v stekleničko z razpršilko in končana nabodala poškropite s pripravljeno mešanico.