- 300 g buče
- 2 jabolki
- 1 zavitek zmrznjenega listnatega testa
- 250 g sira mascarpone
- 100 g sladkorja
- sok 1 limone
- 1 vanilin sladkor
- 100 g stopljenega masla
- 2 pesti piškotnih drobtin
Bučo očistimo in naribamo, prav tako olupimo in naribamo jabolki. Oboje takoj zmešamo z limoninim sokom in potresemo s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem. Dobro premešamo. Listnato testo odmrznemo in obe polovici razvaljamo na približno 3 mm debele kvadrate, testo namažemo s stopljenim maslom in potresemo s piškotnimi drobtinami. Po testu porazdelimo bučni nadev in po nadevu razporedimo še mascarpone.
Zavijemo v štrudelj, večkrat ga prebodemo z vilicami in položimo na pekač, obložen s peki papirjem. Stik testa obrnemo navzdol, da se med peko ne odpre, stik pa lažje zlepimo tako, da ga malo namažemo z mrzlo vodo. Po vrhu še namažemo z maslom in 45 minut pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 °C. Zavitek je najboljši še mlačen.
Zavijemo v štrudelj, večkrat ga prebodemo z vilicami in položimo na pekač, obložen s peki papirjem. Stik testa obrnemo navzdol, da se med peko ne odpre, stik pa lažje zlepimo tako, da ga malo namažemo z mrzlo vodo. Po vrhu še namažemo z maslom in 45 minut pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 °C. Zavitek je najboljši še mlačen.