Biskvit:
- 4 jajca
- 5 žlic mletih ovsenih kosmičev
- 1 žlico moke
- 4 žlice mletih lešnikov
- 1 pecilni prašek
- 5 žlic olja
- 10 žlic sladkorja ( lahko manj)
- 1 žlica arašidovega masla
Nadev:
- 3 žlice skute
- 1 žlico sladkorja
- 1 jabolko
- 1 beljak ali rumenjak( celo jajce bo preveč)
- 1-2 žlici poljubne marmelade
Sestavine so za okrogel pekač premera 23 cm.
Zmešajte sestavine za biskvit. Začnite z mokrimi sestavinami in jim postopoma dodajajte suhe. Polovico mase za biskvit zlijte na pekač in jo pecite 20 minut na 180 °C.
Zmešajte sestavine za biskvit. Začnite z mokrimi sestavinami in jim postopoma dodajajte suhe. Polovico mase za biskvit zlijte na pekač in jo pecite 20 minut na 180 °C.
Medtem zmešajte skuto, sladkor in beljak in posebej naribajte jabolko. Čez pečen biskvit previdno pomažite zmehčano marmelado. Preko enakomerno položite skutin nadev. Po vrhu potresite ribano jabolko in prelijte z drugo polovico mase za biskvit.
Pekač ponovno položite v pečico in pecite še 45 minut, da se biskvit zlato obarva. Sladico dobro ohladite preden jo razrežete.