- 175 g riža
- 250 g špargljev
- 30 g čebule
- 2 dl čiste zelenjavne juhe
- 0,5 dl belega vina
- 2 žlici olivnega olja
- 25 g masla
- 30 g naribanega parmezana
- 2 žlici smetane za kuhanje
- sol
- poper
- strok česna
Čebulo in česen na drobno nasekljamo in prepražimo na vročem olju, da postekleni. Zalijemo z vinom in kuhamo tako dolgo, da vino izpari.
Dodamo riž in ga pražimo dve minuti. Zalijemo z vodo in počasi kuhamo tako dolgo, da ostane riž na sredini še čvrst. Občasno riž pomešamo in po potrebi dodamo vodo.
V drugi posodi razpustimo maslo. Dodamo na koščke nalomljene šparglje in jih solimo. Podušimo do mehkega. Ko je riž kuhan, mu primešamo šparglje, popopramo, po potrebi solimo, dodamo sveže nariban parmezan in sladko smetano. Vse narahlo premešamo. Pustimo par minut in postrežemo.
Dodamo riž in ga pražimo dve minuti. Zalijemo z vodo in počasi kuhamo tako dolgo, da ostane riž na sredini še čvrst. Občasno riž pomešamo in po potrebi dodamo vodo.
V drugi posodi razpustimo maslo. Dodamo na koščke nalomljene šparglje in jih solimo. Podušimo do mehkega. Ko je riž kuhan, mu primešamo šparglje, popopramo, po potrebi solimo, dodamo sveže nariban parmezan in sladko smetano. Vse narahlo premešamo. Pustimo par minut in postrežemo.