- 8 velikih šampinjonov
- 2 stroka česna
- 100 g mletih orehov
- 1 rumenjak
- peteršilj
- drobnjak
- mleko (ali nadomestek)
- sol
- poper
- olivno olje
- 2 žlici drobtin
- naribana mozzarela ali parmezan
Šampinjone dobro operemo pod tekočo vodo in jim odstranimo bete.
V posodi zmešamo sesekljane bete, strt česen, orehe, nasekljan peteršilj in drobnjak ter vse skupaj dobro premešamo. Dodamo še rumenjak, ki smo ga razžvrkljali z mlekom. Solimo in popramo ter dobro premešamo. Če je zmes preredka, dodamo drobtine.
Pekač naoljimo in vanj položimo klobuke šampinjonov. Nadevamo jih z nadevom, potresemo z drobtinami in s sirom, pokapljamo z olivnim oljem in zapečemo v pečici, ki smo jo predogreli na 180 °C. Pečemo jih približno 20 minut, odvisno od pečice. Pečeni so, ko je sir lepo zapečen. Postrežemo jih takoj, še vroče.
V posodi zmešamo sesekljane bete, strt česen, orehe, nasekljan peteršilj in drobnjak ter vse skupaj dobro premešamo. Dodamo še rumenjak, ki smo ga razžvrkljali z mlekom. Solimo in popramo ter dobro premešamo. Če je zmes preredka, dodamo drobtine.
Pekač naoljimo in vanj položimo klobuke šampinjonov. Nadevamo jih z nadevom, potresemo z drobtinami in s sirom, pokapljamo z olivnim oljem in zapečemo v pečici, ki smo jo predogreli na 180 °C. Pečemo jih približno 20 minut, odvisno od pečice. Pečeni so, ko je sir lepo zapečen. Postrežemo jih takoj, še vroče.