fbpx

Piknik rolice

No, ni trajalo dolgo od mojega zadnjega bloga in voila. Spet sem nazaj, heh. In končno mi je enkrat uspelo narediti kuharsko mojstrovino. Jaap. In ponosna sem. Sama nase. Te piknik rolice ali "finger food" so bile dobre. Res dobre! Tokrat lahko sama sebi rečem: Compliment a la chef, heh.
Piknik rolice so odlični prigrizki, ki jih lahko postrežemo kot predjed, dodatek k jedem, na rojstnih dnevih in piknikih. Spadajo namreč v kategorijo  jedi, ki se jedo z rokami..
Kakorkoli že, gremo na recept. Piknik rolice iz tramezinov -dobesedno samo velik toast kruh razvaljan in zrolan in vsega po malo v notranjosti. Priprava zgleda pa simpl kot pasulj. Majkemi. Da mi ne bi kdo napisal, da mu ni uspelo..Tako da, gremo na recept.  Potrebujemo: 750 g mlečnih italijanskih rezin za kruhke (tramezzini), 100 g narezanih vloženih gobic, 100 g prešane slanine, 100 g šunke, 100 g Philapelphia sira, 100 g majoneze, 100 g narezanega sira,150 g lososa, 20 g rukole,1 strok ,česna1,paradižnik. Mja no, malo se vrtimo po trgovini kot helijev balon, da zberemo vse sestavine. Ampak za tako mojstrovino se splača, ane?! Je pa vse skupaj seveda noro zamudno in precej packanja po kuhinji ter precej umazane posode. In medtem, ko čakaš, da se bo vse skupaj v hadilniku ohladi, tako ali tako si že sit od sestavin ki so že med pripravo romale v moja usta. Tako da ko so že pripravljene in lepo zložene na krožniku sem jaz že tako sita, da se komaj premikam. A jebiga. Takle mamo.
V glavnem, slike prilagam zraven in  če bi hotela narediti spodobno sliko, bi morala poskrbeti za tisto pravo svetlobo na krožniku. Ampak toliko se mi pa spet ne da, heh. Vikend je, dragi moji. Možgani na off in Lola in Luna na straži. Ane!? No, popapcane so bile v vsakem primeru ekspresno hitro.  O ja!



Danes ...

ASTRO-HRANA, sobota, 20. 7. 2019

Venera počasi leze proti Soncu in se počuti rahlo zažgano, tako kot tudi Merkur, ki je v retrogradnem hodu. Bodite prizanesljivi do svojih teles in...

Naključni recepti

Pečena jabolka z rozinami
Pečena jabolka z rozinami

4 srednje velika jabolka 2 jedilni žlici rozin 3 jedilne žlice ruma ali pomarančnega soka 2 jedilni žlici grobo sesekljanih lešnikov ščepec cimeta 2...

Francoska rustikalna bageta
Francoska rustikalna bageta

1 kg bele pšenične moke (tip 500) 500 ml vode 25 g soli 30 g kvasa 20 g masla Za kislo testo: 200 g moke 100 ml vode Najprej pripravimo kislo testo: v posodi...