fbpx
Odmrzovanje piščanca

V domači kuhinji je piščančje meso iz leta v leto bolj priljubljeno. Nič čudnega saj je okusno in je poleg vsega zdravo. Piščanci so na voljo v najrazličnejših oblikah: zmrznjeni, sveži, celi z...


Prežganje

V Slovenski domači kuhinji so se juhe, omake in prikuhe največkrat zgoščevali s prežganjem. Potem pa so prežganje ispodrinili podmeti ali dolivanje maščobe brez praženja. Časi se spreminjajo in zdaj...


Zmrzovanje

Globoko zmrznjena živila nam omogočajo, da imamo vedno pri roki najrazličnejša živila in nismo vezani samo na sezonska ali draga živila. Globoko zmrzovanje ohranja vrednost snovi v živilih: vitamine...


Naključni recepti

Puranji zrezek s svežim sirom
Puranji zrezki s svežim sirom

2 srednje velika puranja zrezka  olivno olje 150 g paradižnika češnjevca 75 g svežega sira sol poper pol žličke sesekljanega peteršilja Zrezke oplaknemo, do...

Brokolijeva juha
Brokolijeva juha

600 g svežega brokolija 1 strok česna 1 ščepec soli 1 ščepec popra 1 ščepec mletega muškatnega oreščka 1 žlička olivnega olja Brokoli operemo,...

Testenine s šunko in sirovo skorjo
Testenine s šunko in sirovo skorjo

400 g makaronov sol 250 g kuhane šunke 250 g ementalca 6 jajc 200 g kisle smetane poper sveže naribani muškatni orešek maščoba za pekač Makarone skuhamo...