fbpx

Zgodovina jedi sega v čas Napoleonovih grenadirjev, od koder je dobila tudi ime. Vojaki so imeli na frontah bore malo hrane, velikokrat le krompir in moko. To sta namreč glavni sestavini te močne in...


Naključni recepti

Turška baklava
Turška baklava

20-30 tankih listov vlečenega testa 200 g surovega masla za pomastitev listov testa in pekača  Nadev: 300 g zmletih ali fino nastrganih orehov 300 g...

Šunka v testu
Šunka v testu

1 kg prekajene kuhane šunke v kosu 2 žlici gorčice 400 g moke 20 g svežega kvasa 3 žlice mlačnega mleka 1 žlička sladkorja 0,5 žličke soli 50 g...

Lisičkina juha
Krompirjeva juha z lisičkami

500 g lisičk 5 večjih krompirjev 1 velika čebula 3 stroki česna 4 vejice peteršilja olivno olje sol poper 2 ščepca peteršilja Krompir olupimo,...